cine nafplio | 11.02.2016
ΝΟΤΙΑΣ στο Cine Nafplio

 

 


Από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016  έως και Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016
στο Cine Nafplio ώρες: 7:30 μμ & 10:00 μμ


 Περίληψη

 Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας» (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνής διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες) ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του, μία ιστορία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, ενώ εμφανίζεται η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε ρόλο έκπληξη.

Ο Νοτιάς είναι μια μεγάλη ελληνική παραγωγή που αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας.

Το εμπνευσμένο και ανθρωποκεντρικό σενάριο, που υπογράφει και πάλι ο σκηνοθέτης, αναδεικνύεται μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των -πρωτοεμφανιζόμενων και βετεράνων- ηθοποιών, ενώ η φωτογραφία, η σκηνογραφία και τα κουστούμια αναβιώνουν με απόλυτη πειστικότητα την ατμόσφαιρα της ελληνικής κοινωνίας εκείνης της εποχής. Τη συναισθηματικά φορτισμένη και νοσταλγική ιστορία συνοδεύει μοναδικά η καταπληκτική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.


 

Σκηνοθεσία: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ
Σενάριο: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ
Ηθοποιοί: ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΜΕΛΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΑΡΡΟΣ, ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΜΑΧΟΥΤ, ΧΑΡΑ ΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΔΑΜΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΤΑΡΑΜΠΙΚΟΣ