| 14.08.2014
4η Γιορτή Circulo Cooperativa με Μάλαμα & Δεληβοριά στη Καραθώνα, Παρ 22/8

Το Circulo Cooperativa γίνεται 4 ετών και διοργανώνει την 4η Γιορτή Circulo Cooperativa! Την Παρασκευή 22 Αυγούστου από τις 19:30 σας περιμένουμε στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο,για ένα μοναδικό γλέντι ακριβώς πάνω στην θάλασσα.

Εκεί θα συναντήσετε τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Φοίβο Δεληβοριά στην μεγαλύτερη,ελεύθερη μουσική απόδραση και του φετινού καλοκαιριού!

Την Γιορτή θα ξεκινήσουν οι Halfnote από το Ναύπλιο και οι Salto Mortale από την Πάτρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη όπως πάντα!

Επίσης,με μεγάλη μας χαρά,στο χώρο της συναυλίας θα πραγματοποιείται, για 2η συνεχή χρονιά, συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους(έναν φορέα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από πρωτοβουλία πολιτών της πόλης του Άργους, χωρίς καμία κρατική ή δημοτική ενίσχυση) για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιβίωσης στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο καθένας ας προσφέρει ό,τι μπορεί....γιατί και η αλληλεγγύη είναι όπλο μας."

Σχετικό link με περαιτέρω πληροφορίες για τις Γιορτές: http://www.circulo.gr/

Link εκδήλωσης στο fb. https://www.facebook.com/events/1453491384903584/

link Κοινωνικού Παντοπωλείου στο fb. https://www.facebook.com/pages/K%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%86%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82/292449350793997?sk=info

Μερικές πληροφορίες για τις Γιορτές-Σύντομο ιστορικό.

 

Οι Γιορτές Circulo Cooperativa ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2011.

Αφορμή στάθηκε ένα γενέθλιο πάρτι που θέλαμε να διοργανώσουμε, που να ανταποκρίνεται όμως στις προσδοκίες όλων αυτών που αγκάλιασαν τον χώρο την πρώτη χρονιά λειτουργίας του αλλά και να μπορεί να ανταποδώσει -σε κάποιο βαθμό- την αγάπη και την υποστήριξη που δεχτήκαμε στο ξεκίνημα της προσπάθειάς μας.

Κάτι που συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Η τοποθεσία βρέθηκε (παραλία καραθώνα στο Ναύπλιο) και αποδείχτηκε ιδανική...

Αυτό που έμενε να βρεθεί ήταν ο άνθρωπος(γιατί πρώτα έτσι σκεφτήκαμε)- καλλιτέχνης που θα μπορούσε να ενσαρκώσει στην σκηνή και να μεταδώσει από αυτή, όλα αυτά τα αισθήματα που μας πλημμύριζαν εκείνη την στιγμή.Οτιδήποτε νιώσαμε, επιδιώξαμε κι ελπίζαμε να πετύχουμε μέσω του εγχειρήματος Circulo Cooperativa.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας και η 1η Γιορτή Circulo Cooperativa απέκτησε σάρκα και ....φωνή.

Μια απλή καθημερινή, χιλιάδες κόσμου συναντηθήκαμε στην αμμουδιά της καραθώνας για να δούμε τον Θανάση για πρώτη φορά στο Ναύπλιο(την προηγούμενη φορά που μας επισκέφθηκε ήταν φαντάρος όπως είπε.)

Εκεί,αυτός,

απέδωσε σαφέστατα το νόημα όλων αυτών που θα ακολουθούσαν:

Πως οι όμορφες στιγμές και οι αξέχαστες εμπειρίες δεν είναι απαραίτητο να έχουν αντίτιμο ή αστείους περιορισμούς.Κάποιες φορές αρκεί η καλή διάθεση,η μπόλικη αγάπη κι ένα απαραίτητο αίσθημα αλληλεγγύης κι αλληλοσεβασμού.

Η μαγιά δημιουργήθηκε και με την ίδια πετυχημένη συνταγή συνεχίζουμε ως τώρα.

Στην 2η Γιορτή ,πλέον, ο Γιάννης Χαρούλης είχε πάρει την σκυτάλη. Ευτυχισμένος-κάποια στιγμή- φώναζε, στις χιλιάδες κόσμου που είχαν συναντηθεί και πάλι, πως αν και "είμαι από νησί,πρώτη φορά παίζω τόσο κοντα στην θάλασσα" για να συνεχίσει το πρόγραμμα του για τουλάχιστον μία ώρα παραπάνω,ανταποκρινόμενος σε ένα πλήθος που παραληρούσε..Νωρίτερα είχαμε απολαύσει -για πρώτη φορά στο Ναύπλιο- τους μοναδικούς Imam Baildi.

Ακολούθησε η 3η Γιορτή,όπου ο Θανασάρας μας επισκέφθηκε και πάλι.Έστησε ένα απίστευτο γλέντι,που αν ο εξαιρετικός Παύλος Παυλίδης που προηγούνταν στην εμφάνιση δεν είχε σταματήσει κάποια "λογική" ώρα,μάλλον ακόμα θα χορεύαμε..Ο Παύλος αποδείχθηκε κι ένας Τεράστιος φίλος του Circulo Cooperativa από τότε.

Για κάποιες τέτοιες στιγμές αξίζουν τα πάντα.

Κι έφτασε η ώρα του Σωκράτη...Εκεί θα είναι και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Στην 4η Γιορτή την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014.

Ευχόμαστε κι αυτό το βίωμα να αποτελέσει μια ευχάριστη εμπειρία για τα χρόνια που θα έρθουν.Η συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου που αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθειά μας καθώς και η έμπρακτη στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων-καλλιτεχνών που μας τιμούν κάθε χρόνο,αποτελεί μια εγγύηση.

Από την πλευρά μας-όλοι εμείς οι 20-30 άνθρωποι που στήνουμε την Γιορτή- για όσο ισχύουν τα παραπάνω,για όσο περνάτε καλά,για όσο περνάμε εμείς καλά,για όσο εκείνη την νύχτα φεύγουμε ευτυχισμένοι σας περιμένουμε κάθε χρόνο εκεί!

Στην μεγαλύτερη ελεύθερη-ανοιχτή(ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ) καλοκαιρινή μουσική απόδραση!

 Και μια ξεχωριστή αναφορά στις μπάντες που με την συμμετοχή τους έχουν προσφέρει καταλυτικά στην επιτυχία των διοργανώσεων:

Zand the Band οι πρώτοι...

Pure Seconds οι δικοί μας..

The Mighty N Ή Φωνή

Halfnote η μπάντα θαύμα.