fougaro nafplio | 18.10.2015
FOREST FOREVER - Έκθεση Patchwork στο ΦΟΥΓΑΡΟ








Η FOUGARO THE GALLERY NAFPLIO, εγκαινιάζει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου μία διεθνή έκθεση Patchwork με 60 έργα Ευρωπαίων δημιουργών.

Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας οργανώνεται τόσο μεγάλη και διεθνή έκθεση Patchwork.

Με τίτλο FOREST FOREVER (ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ), η έκθεση αποτελεί μια πολιτισμική συνεργασία μεταξύ Ευρωπαίων και Αφγανών γυναικών, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην 20η European Patchwork Meeting στο Saint-Μarie aux Mines, στην Γαλλία, και έκτοτε περιοδεύει στην Ευρώπη.

Τα 60 έργα που παρουσιάζονται μοιάζουν με ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 158 συμμετοχών και είχαν ως αφετηρία την χρήση ενός τουλάχιστον κεντημένου φύλλου από τις γυναίκες της περιοχής Langhmani του Αφγανιστάν. Τα φυλλαράκια ενσωματώθηκαν και ενέπνευσαν αυτά τα λάβαρα! Μια Ελληνική συμμετοχή, το «Τραγούδι του Δάσους», θα είναι ένα από τα εκτιθέμενα έργα. Εμπνευσμένο από τη διαρκή αναγέννηση του δάσους, από στοιχεία της λαογραφικής και βυζαντινής μας κληρονομιάς, χρησιμοποιεί πολύ παλιά και πολύτιμα υφάσματα, αποδίδοντας τιμή στην παγκόσμια γυναίκα/μητέρα που -όπως το δάσος- αναγεννά τις δυνάμεις της.

Η FOREST FOREVER είναι μέρος του προγράμματος “Guldusi” (Gul=Τριαντάφυλλο & Dusi=Κέντημα) που με την έμπνευση και συνεχή φροντίδα της Pascale Goldenberg, έχει ήδη βελτιώσει ουσιαστικά τις ζωές 200 οικογενειών στο Αφγανιστάν

Η έκθεση θα συνοδεύεται τα Σαββατοκύριακα από εργαστήρια Patchwork και ξεναγήσεις.Το πωλητήριο από μικρά και μεγάλα έργα θα συνδράμει τους σκοπούς της DAI.

Για τους φίλους από την Αθήνα, την ημέρα των εγκαινίων, θα αναχωρήσει πούλμαν  το μεσημέρι  του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στις 12μμ από το σταθμό μετρό Κατεχάκη προς το Φουγάρο με επιστροφή από το Φουγάρο στο σταθμό μετρό Κατεχάκη στις 10 το βράδυ!
Συμβολικό αντίτιμο: 10€/ άτομο, για μετάβαση με επιστροφή.
Κρατήσεις έως την Πέμπτη 15/10 :210-7400140 & 6940295414, evgenia@fougaro.gr



Για περισσότερες πληροφορίες:
www.fougaro.gr
www.guldusi.com
www.deutsch-afghanische-initiative.de