Πολιτισμός | 03.09.2012
Οι ποδηλάτες του κρουαζιερόπλοιου Berlin στο Ναύπλιο

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 και Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012
Το κρουαζιερόπλοιο “BERLIN” με τους τηλεθεατές της Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης της Βαυαρίας, Μπαγιέρισερ Ρούντφουνγκ (BR), θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου απ‘ όπου οι ποδηλάτες θα επισκεφθούν το Ναύπλιο και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Εμπνευστής του “ραδιο-τηλεοπτικού” ποδηλατικού γύρου και ψυχή της διοργάνωσης είναι ο δημοσιογράφος της BR, διευθυντής του Ράδιο 3, κ. Θωμάς Γαϊτανίδης, “Toto“. Πολύ σημαντική είναι και η προσφορά του επιστημονικού συμβούλου, αρχαιολόγου δρ. Σταμάτη Λυμπερόπουλου, ο οποίος με διαλέξεις και προβολές ενημερώνει τους ταξιδιώτες, τόσο για τα μέρη που πρόκειται να επισκεφτούν, όσο και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως ήθη, έθιμα, ελληνικά αγροτικά προϊόντα κ.λπ.
Οι εκδηλώσεις και η ποδηλατοβόλτα θα καλυφθούν από την BR με ολιγόλεπτες απ` ευθείας μεταδόσεις, ενώ θα γυριστεί ένα 45` Video το οποίο θα προβληθεί από την Βαυαρική τηλεόραση.

Την Τρίτη 04/09, στις 8.30 μ.μ, στην πλατεία Συντάγματος, ο δήμος Ναυπλιέων θα διοργανώσει «Ελληνική βραδιά» προς τιμήν των Γερμανών ποδηλατών.
Την Τετάρτη 05/09, στις 9.00 π.μ., ομάδα 220 γερμανών ποδηλατών διαφόρων επαγγελμάτων και με ηλικίες πάνω των πενήντα ετών, συνοδευόμενη από ποδηλάτες της Αργολίδας, θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Ναυπλίου για να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.